Kabeh Kategori
EN

Omah>News>News Industry

Antibiotik, obat anti-inflamasi, lan obat antibakteri kudu dibedakake dhisik, lan akibat saka penyalahgunaan bakal dadi serius banget!

Wektu: 2020-07-27 Hit 223

①Obat antibakteri: nuduhake obat sing bisa nyandhet utawa mateni bakteri lan digunakake kanggo nyegah lan nambani infeksi bakteri. Obat antibakteri kalebu obat antibakteri sintetik lan antibiotik.

②Antibiotik: nuduhake kelas zat sing diasilake dening bakteri, jamur utawa mikroorganisme liyane sing duweni efek mateni utawa nyandhet patogen sajrone uripe. Saliyane minangka antibakteri, uga nduweni peran kanggo anti-tumor, anti-infeksi, lan perawatan penyakit kardiovaskular.

③ Obat anti-inflamasi: obat-obatan sing ora mung mengaruhi mekanisme respon inflamasi awak, nanging uga duwe efek anti-inflamasi diarani obat anti-inflamasi, yaiku, obat-obatan sing nglawan inflamasi. Ing obat, biasane dipérang dadi rong kategori. Salah sijine yaiku obat anti-inflamasi steroid, sing asring diarani hormon, kayata kortison, kortison rekombinan, deksametason, prednison asetat, lan liya-liyane; liyane yaiku obat anti-inflamasi non-Steroid, yaiku, analgesik anti-inflamasi, kayata ibuprofen, aspirin, voltarin, parasetamol lan liya-liyane.

Antibiotik minangka proses patologis. Iki minangka respon protèktif sing kedadeyan nalika jaringan tatu. Nanging, nalika reaksi kasebut overreacted, bakal nyebabake awak cilaka, saengga nambah kematian lan dadi mandiri. , Lan iki mbebayani kanggo awak, perlu kanggo njupuk perawatan anti-inflamasi. Faktor infèksius lan non-infèksius bisa nyebabake reaksi resonansi, mula pilihan obat sing bener penting banget. Yen iku sterilization infèksius, kayata infèksi bakteri, infèksi bisa ditanggulangi saka sabab ROOT liwat obatan antibakteri utawa antibiotik, lan wutah saka bakteri bisa matèni utawa nyandhet. Biasane, sampeyan nampa anti-infèksi Sawise perawatan, respon inflamasi bisa dikontrol kanthi efektif. Yen disebabake faktor non-infèksius, gunakake obat anti-infèksi tinimbang, lan gunakake obat anti-inflamasi kanggo tumindak ing jaringan sing rusak kanggo entuk efek anti-inflamasi lan analgesik. Kosok baline, yen obat kasebut digunakake kanthi acak, obat kasebut gampang salah, lan gejala kasebut ora bakal nambani sababe. Senajan sing disebut "obat anti-inflamasi" dijupuk, iku gampang kanggo nimbulaké kambuh lan kondisi ora bakal dadi luwih apik.

Kajaba iku, kegagalan kanggo mbedakake sing jelas ing antarane jinis obat kasebut nyebabake penggantian obat antibakteri utawa hormon sing ora disengaja. "Substitusi obat anti-infèksi" lan "penyalahgunaan hormon" wis dadi rong masalah sing serius, lan cilaka sing disebabake ora bisa dihindari. . Panganggone obat-obatan antibakteri, manawa panggunaan normal utawa akeh banget, bisa nyebabake koreksi bakteri. Tambah ing komplikasi ndadékaké kanggo ineffectiveness saka perawatan asli, lan ndadékaké kanggo kakehan reaksi salabetipun kayata reaksi beracun lan reaksi alergi, kang nambah dosis tamba lan siklus pengobatan, lan malah kudu ngganti obatan anti-infèksi luwih larang, nyebabake. kerugian ekonomi lan sampah obat; Kajaba iku, panggantos hormon bisa nyebabake katergantungan obat, lan reaksi salabetipun serius, lan malah ngancam nyawa.