Kabeh Kategori
EN

Omah>News>News Industry

Penyakit Coronavirus (COVID-19) saran kanggo masarakat Jaga awake dhewe lan wong liya saka panyebaran COVID-19

Wektu: 2020-04-16 Hit 142

Sampeyan bisa nyuda kemungkinan kena infeksi utawa nyebarake COVID-19 kanthi nindakake sawetara pancegahan sing gampang:

● Cuci tangan kanthi rutin lan sak tenane nganggo gosok tangan sing adhedhasar alkohol utawa wisuh nganggo sabun lan banyu. Kenging punapa? Cuci tangan nganggo sabun lan banyu utawa nggunakake sabun tangan adhedhasar alkohol mateni virus sing ana ing tangan sampeyan.
● Jaga jarak paling sethithik 1 meter (3 kaki) antarane sampeyan lan wong liya. Kenging punapa? Nalika wong watuk, wahing, utawa ngomong, dheweke nyemprotake tetesan cairan cilik saka irung utawa tutuk sing bisa ngemot virus. Yen sampeyan cedhak banget, sampeyan bisa ambegan ing tetesan kasebut, kalebu virus COVID-19 yen wong kasebut nandhang penyakit kasebut.
● Aja lunga menyang papan sing rame. Kenging punapa? Ing ngendi wong ngumpul ing wong akeh, sampeyan luwih seneng kontak karo wong sing duwe COVID-19 lan luwih angel njaga jarak fisik 1 meter (3 kaki).
● Aja ndemek mripat, irung lan tutuk. Kenging punapa? Tangan ndemek akeh permukaan lan bisa njupuk virus. Sawise terkontaminasi, tangan bisa nransfer virus menyang mripat, irung utawa tutuk. Saka ing kono, virus bisa mlebu ing awak lan nginfeksi sampeyan.
● Priksa manawa sampeyan, lan wong-wong ing saubengé, tindakake karesikan ambegan sing apik. Iki tegese nutupi tutuk lan irung nganggo sikut utawa tisu sing mbengkongake nalika sampeyan watuk utawa wahing. Banjur mbuwang tissue bekas lan wisuh tangan. Kenging punapa? Tetesan nyebar virus. Kanthi netepi kebersihan ambegan sing apik, sampeyan nglindhungi wong ing sekitar sampeyan saka virus kayata selesma, flu lan COVID-19.
● Tetep ing omah lan ngasingake awake dhewe sanajan ana gejala cilik kayata batuk, sirah, mriyang entheng, nganti pulih. Nduwe wong nggawa bekal. Yen sampeyan kudu metu saka omah, gunakake topeng supaya ora kena infeksi wong liya. Kenging punapa? Ngindhari kontak karo wong liya bakal nglindhungi saka kemungkinan COVID-19 lan virus liyane.
● Yen sampeyan lara demam, batuk lan angel ambegan, golek bantuan medis, nanging nelpon liwat telpon luwih dhisik yen bisa lan tindakake pituduh saka otoritas kesehatan lokal. Kenging punapa? Panguwasa nasional lan lokal bakal duwe informasi paling anyar babagan kahanan ing wilayah sampeyan. Nelpon luwih dhisik bakal ngidini panyedhiya perawatan kesehatan kanthi cepet ngarahake sampeyan menyang fasilitas kesehatan sing tepat. Iki uga bakal nglindhungi sampeyan lan mbantu nyegah panyebaran virus lan infeksi liyane.
● Tansah nganyari informasi paling anyar saka sumber sing dipercaya, kayata WHO utawa panguwasa kesehatan lokal lan nasional. Kenging punapa? Panguwasa lokal lan nasional paling apik kanggo menehi saran babagan apa sing kudu ditindakake wong ing wilayah sampeyan kanggo nglindhungi awake dhewe.