Kabeh Kategori
EN

Omah>News>News Industry

Apa bedane obat resep lan obat OTC?

Wektu: 2020-05-20 Hit 338

Obat minangka zat sing dimaksudake kanggo diagnosa, nambani, mitigasi, perawatan, utawa nyegah penyakit. Mangkene bedane utama antarane obat OTC lan obat resep.

Obat resep yaiku: Tangan nyekel botol obat resep

Diwenehi dhokter
Dituku ing apotek
Diwènèhaké kanggo lan dimaksudaké kanggo digunakake dening wong siji
Diatur dening FDA liwat proses New Drug Application (NDA). Iki minangka langkah resmi sing ditindakake sponsor obat kanggo njaluk FDA nimbang nyetujoni obat anyar kanggo marketing ing Amerika Serikat. NDA nyakup kabeh data kewan lan manungsa lan analisa data kasebut, uga informasi babagan cara obat kasebut tumindak ing awak lan cara digawe. Kanggo informasi luwih lengkap babagan proses NDA, waca "Proses Review Obat FDA: Njamin Narkoba Aman lan Efektif."
Obat OTC yaiku: Foto sawetara botol obat

Obat sing ora mbutuhake resep dokter
Dituku ing toko
Diatur dening FDA liwat monograf Obat OTC. Monograf obat OTC minangka jinis "buku resep" sing ngemot bahan, dosis, formulasi, lan label sing bisa ditampa. Monograf bakal terus dianyari kanthi nambah bahan lan label tambahan yen perlu. Produk sing cocog karo monograf bisa dipasarake tanpa reresik FDA luwih, dene sing ora, kudu ngalami review lan persetujuan sing kapisah liwat "Sistem Persetujuan Narkoba Anyar."