сите категории
EN

Дома>Производи>Завршени фармацевтски производи>Антибиотик и антимикробно

Таблети Албендазол


Индикација

Брза детали:

200mg,400mg

1"s/блистер/кутија, 2"s/блистер/кутија

 

Поддржете OEM / ODM:Да

MOQ:500,000 таблети

Време на испорака:30 ~ 55 дена

Трговски рок:ФОБ, ЦИФ

Рок на плаќање:T / T, L / C

Стандардно Достапно:КП, БП

Документи:GMP, CPP, FSC, CTD

 

ИНДИКАЦИИ

Албендазолот е високо-ефикасен и низок токсичен лек против инсекти со широк спектар, кој може да се користи клинички за одбивање на тркалезни црви, црви, тении, камшици, анкилостоми, фекални нематоди итн. Откако ќе се метаболизира во сулфити или сукцинати во телото. ја инхибира апсорпцијата на гликоза од паразитот, што доведува до намалување на гликогенот во телото на инсектот или го инхибира системот на протрактилна киселинска редуктаза, што го попречува производството на АТП и го прави паразитот неспособен да преживее и да се репродуцира.

 

Употреба и дозирање

Орални, отвратителни црви, кружни црви, глисти, камшици, 0.4гр. Деца над 2 години имаат едноставна инфекција со црви и обична кружна инфекција, се земаат 0.2 g.

Третман на цистицеркоза: 15-20 mg/kg на ден, земајќи два пати на ден. 10 дена е 1 курс на третман. По 15 до 20 дена по прекинот на лекот, може да се спроведе вториот курс на лекување. Општо земено, постојат 2-3 курсеви на третман. Повторен третман доколку е потребно.

Други паразити, како што се фекалните нематоди, земаат 400 mg на ден во тек на 6 дена. Доколку е потребно, повторете го лекот еднаш. Дозата за деца под 12 години е преполовена. Нема потреба да имате празен стомак или чисти црева пред да го земете лекот. Можете да го џвакате, голтнете или мелете и да го земате со храна.

 

Несакани реакции

1. Може да предизвика синдром на енцефалитис, кој најчесто е одложен.

2. Неколку случаи имаат симптоми како што се сува уста, замор, поспаност, вртоглавица, главоболка, гадење, непријатност во горниот дел на стомакот итн.

3. Мал број пациенти може да имаат оштетување на кожата како што е осип со лекови и ексфолијативен дерматитис, како и леукоцити (особено гранулоцити) и тромбоцитопенија.

4. При лекување на свинска цистицеркоза, дозата на лекот е голема, а текот на лекувањето е долг. Реакцијата обично се јавува 2 до 7 дена по земањето на лекот. Има главоболка, треска, осип, болки во мускулите, епилепсија итн. Овие симптоми се поврзани со смрт од цистицеркоза и ослободување на хетеросексуални протеини и други фактори, антиепилептичен и друг третман).

ЧУВАЊЕ
Да се ​​чува на ладно, суво и темно место.
Чувајте ги сите лекови подалеку од деца.

 


Iкваки