Të gjitha kategoritë
EN

home>Produkte>Produkte farmaceutike të përfunduara>Antibiotik dhe antimikrobik

0.5g, 1.0g Ceftriaxone Natrium për Injeksion


Vendi i origjinës:Kinë
Brand Name:FEIYUE
Sasia minimale Rendit:100000pcs
Detajet e Paketimit:Shishkë tubulare 10 ml me filp-off, 1's/kuti, 10's/kuti, 50's/kuti
Koha e dërgimit:30days
Kushtet e pagesës:TT, L/C
shenjë

Ceftriaxone përdoret për të trajtuar infeksionet e mëposhtme serioze kur ato shkaktohen nga organizma të ndjeshëm (shih Veprimet për një listë të plotë):
– infeksion i rrugëve të poshtme të frymëmarrjes
– infeksionet e lëkurës dhe strukturës së lëkurës
– infeksione të traktit urinar, të pakomplikuara dhe të komplikuara
– gonorre e pakomplikuar
– infeksion bakterial i gjakut (sepsis)
– infeksionet e kockave
– infeksionet e kyçeve
– meningjiti
Ceftriaxone mund të përdoret gjithashtu në parandalimin e infeksionit gjatë operacionit të tillë si histerektomia vaginale ose abdominale, heqja e fshikëzës së tëmthit, procedurat kirurgjikale të kontaminuara (p.sh.: kirurgjia e zorrëve) dhe operacioni i bajpasit të arterieve koronare.
Ashtu si me trajtimin e të gjitha infeksioneve, duhet të ndërmerren studime mbi kulturën dhe ndjeshmërinë para fillimit të trajtimit nëse është e mundur.


specifikimet

0.5gShishkë tubulare 10 ml me filp-off, 1's/kuti, 10's/kuti, 50's/kuti
1.0gShishkë tubulare 10 ml me filp-off, 1's/kuti, 10's/kuti, 50's/kuti


veprim

Ceftriaxone është një antibiotik me spektër të gjerë nga familja e cefalosporinave. Njihet si cefalosporina e gjeneratës së tretë dhe është aktive kundër një numri bakteresh që nuk vriten nga cefalosporinat e gjeneratës së parë ose të dytë. Ceftriaxone vret bakteret duke ndërhyrë në prodhimin e proteinave të rëndësishme për muret e tyre qelizore. Është aktiv kundër një sërë organizmash të rëndësishëm dhe të njohur, duke përfshirë:
– Staphylococcus aureus (por jo MRSA)
– E. coli
– Neisseria meningitidis (meningokok)
– N. gonorrhoeae (shkaku i gonorresë)
Ceftriaksoni gjithashtu vret disa organizma të rëndësishëm shkaktarë të infeksioneve të rrugëve të frymëmarrjes, Haemophilus influenzae, Streptococcus pneumoniae dhe Klebsiella pneumoniae. Disa lloje të Pseudomonas aeruginosa, virusi që shkakton infeksione të rrezikshme spitalore, vriten gjithashtu. Një numër bakteresh të tjera përgjegjëse për një gamë të gjerë infeksionesh janë gjithashtu të ndjeshme ndaj Ceftriaxone.

Këshilla për dozën

Rocefina mund të administrohet në mënyrë intravenoze ose intramuskulare.
Të rritur
– Doza e rekomanduar ditore është 1-2 g një herë në ditë ose në doza të barabarta dy herë në ditë
- doza përcaktohet në bazë të ashpërsisë së infeksionit
Gonorre e pakomplikuar
– dozë e vetme IM prej 250 mg
Profilaksia kirurgjikale
– Doza e vetme prej 1g duhet të administrohet ¨Ã¶ deri në 2 orë para operacionit
Fëmijë
– 50-75 mg/kg/ditë si një dozë ose doza të ndara
– doza të mos kalojë 2 g/ditë
– doza duhet të ndahet dhe të jepet çdo 12 orë në meningjit
Kohëzgjatja e terapisë
– në përgjithësi, terapia duhet vazhduar për të paktën dy ditë pas zhdukjes së simptomave të infeksionit
– Kohëzgjatja e zakonshme është 4-14 ditë
– Trajtimi mund të jetë shumë më i gjatë për disa infeksione, p.sh.: infeksion kockor
- Terapia e zgjatur rrit rrezikun e efekteve anësore
– Infeksionet e shkaktuara nga Streptococcus pyogenes duhet të trajtohen jo më pak se 10 ditë
Dëmtimi i veshkave
– nivelet plazmatike duhet të monitorohen në pacientët me funksion të dëmtuar të veshkave dhe hepatike dhe pacientët me dëmtim të rëndë të veshkave
– nivelet në serum nuk duhet të kalojnë 280 mcg/ml
Administratë
– Të gjitha solucionet e përgatitura duhet të përdoren sa më shpejt të jetë e mundur dhe të ruajnë efikasitetin e tyre për gjashtë orë në temperaturën e dhomës
Injeksion intramuskular
– shpërndani 250 mg ose 500 mg në 2 ml, ose 1 g në 3.5 ml, tretësirë ​​lignokaine 1%.
– administrohet me injeksion të thellë intragluteal
– jo më shumë se 1 g duhet të injektohet në secilën anë
– injeksioni pa lignokainë është i dhimbshëm
– Tretësira e lignokainës nuk duhet të injektohet kurrë në mënyrë intravenoze
Injeksion intravenoz
– shpërndani 250 mg ose 500 mg në 5 ml, ose 1 g në 10 ml, ujë për injeksion
– administrohet me injeksion direkt intravenoz për 2-4 minuta
Infuzion intravenoz
– shpërndani 2 g në 400 ml të çdo lëngu IV që nuk përmban kalcium
– administrohet me infuzion për të paktën 30 minuta

Orar

S4

Efektet anësore të zakonshme

Ceftriaksoni përgjithësisht tolerohet mirë. Efektet e mëposhtme përjetohen relativisht shpesh:
– diarre
– të përziera
– skuqje
– çrregullime të elektroliteve
– dhimbje dhe inflamacion në vendin e injektimit

Efektet anësore të pazakonshme

Efektet e mëposhtme ndodhin më rrallë:
– të vjella
– dhimbje koke
- marramendje
– mëllenjë orale dhe vaginale
– diarre e rëndë (koliti pseudomembranoz)
Reaksioni alergjik është i pazakontë, por simptomat janë të rëndësishme për t'u ditur dhe duhet t'i raportohen mjekut tuaj:
– koshere
– kruarje
- ënjtje
– probleme me frymëmarrjen
– fishkëllimë
– skuqje vjollce e përhapur

Ikasafortë