Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme>Industry News

Së pari duhet të dallohen antibiotikët, ilaçet anti-inflamatorë dhe ilaçet antibakteriale, dhe pasojat e keqpërdorimit do të jenë shumë serioze!

Koha: 2020-07-27 Goditjet: 56

DrugsDroga antibakteriale: i referohet ilaçeve që mund të pengojnë ose shkatërrojnë bakteret dhe përdoren për të parandaluar dhe trajtuar infeksionet bakteriale. Barnat antibakteriale përfshijnë ilaçe sintetike antibakteriale dhe antibiotikë.

NAntibiotikët: ka të bëjë me një klasë të substancave të prodhuara nga bakteret, kërpudhat ose mikroorganizmat e tjerë që kanë efekt të vrasjes ose frenimit të patogjenëve gjatë aktiviteteve të tyre jetësore. Përveç se është antibakterial, ai gjithashtu luan një rol në anti-tumorin, anti-infeksionin dhe trajtimin e sëmundjeve kardiovaskulare.

Drugs Barnat anti-inflamatore: barnat që jo vetëm ndikojnë në mekanizmin e përgjigjes inflamatore të trupit, por gjithashtu kanë efekte anti-inflamatore quhen barna anti-inflamatore, pra ilaçe që luftojnë inflamacionin. Në mjekësi, ato zakonisht ndahen në dy kategori. Njëra është ilaçet anti-inflamatore steroide, të cilat janë ato që ne shpesh i quajmë hormone, të tilla si kortizoni, kortizoni rekombinant, deksametazoni, acetati i prednizonit, etj; tjetri është ilaçe anti-inflamatore jo-steroide, domethënë analgjezikë anti-inflamatorë, siç janë ibuprofeni, aspirina, voltina, paracetamoli etj.

Antibiotikët janë një proces patologjik. Shtë një përgjigje mbrojtëse që ndodh kur indet lëndohen. Sidoqoftë, kur reagimi teprohet, kjo do të shkaktojë dëmtimin e trupit, duke rritur kështu vdekshmërinë dhe duke u bërë i vetë-qëndrueshëm. , Dhe kjo është e dëmshme për trupin, është e nevojshme të merrni trajtim anti-inflamator. Faktorët infektivë dhe jo-infektivë mund të shkaktojnë reaksione rezonance, kështu që zgjedhja e saktë e barnave është veçanërisht e rëndësishme. Nëse është një sterilizim infektiv, siç janë infeksionet bakteriale, infeksioni mund të zgjidhet nga shkaku rrënjësor përmes ilaçeve antibakteriale ose antibiotikëve dhe rritja e baktereve mund të vritet ose të frenohet. Zakonisht, ju jeni duke marrë anti-infeksion Pas trajtimit, përgjigja inflamatore mund të kontrollohet në mënyrë efektive. Nëse është shkaktuar nga faktorë jo-infektivë, në vend të kësaj përdorni ilaçe anti-infektive dhe në vend të kësaj përdorni ilaçe anti-inflamatore për të vepruar në indet e dëmtuara për të arritur efekte anti-inflamatore dhe analgjezike. Përkundrazi, nëse ilaçet përdoren rastësisht, është e lehtë që ilaçi të jetë i gabuar dhe simptomat nuk do të shërojnë shkakun kryesor. Megjithëse merren të ashtuquajturat "ilaçe anti-inflamatore", është e lehtë të induktohet rikthimi dhe gjendja nuk do të përmirësohet.

Përveç kësaj, dështimi për të bërë një dallim të qartë midis këtyre llojeve të barnave ka rezultuar në zëvendësimin e paqëllimtë të barnave antibakteriale ose hormonale. "Zëvendësimi i ilaçeve anti-infektive" dhe "abuzimi i hormoneve" janë tashmë dy probleme shumë serioze dhe dëmi i shkaktuar nuk mund të shmanget. . Përdorimi i barnave antibakteriale, qoftë përdorim normal apo shumë, mund të çojë në shfaqjen e korrigjimit bakterial. Rritja e ndërlikimeve çon në joefektivitetin e trajtimit origjinal dhe çon në shumë reagime anësore si reagime toksike dhe reaksione alergjike, të cilat rrit dozën e ilaçeve dhe ciklin e ilaçeve, madje duhet të zëvendësojnë barnat më të shtrenjta anti-infektive, duke shkaktuar humbjet ekonomike dhe mbetjet e barnave; Në mënyrë të ngjashme, zëvendësimi i hormoneve mund të prodhojë varësi nga ilaçet, dhe reagime serioze anësore, dhe madje edhe kërcënuese për jetën.