Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme>Industry News

Këshilla për publikun e sëmundjes Coronavirus (COVID-19) Mbroni veten dhe të tjerët nga përhapja COVID-19

Koha: 2020-04-16 Goditjet: 44

Ju mund të zvogëloni shanset tuaj për tu infektuar ose përhapur COVID-19 duke marrë disa masa paraprake të thjeshta:

Clean Pastroni rregullisht dhe tërësisht duart tuaja me një fërkim dore me bazë alkooli ose lani ato me ujë dhe sapun. Pse Larja e duarve me ujë dhe sapun ose përdorimi i fërkimit të duarve me bazë alkooli vret viruset që mund të jenë në duar.
● Ruani të paktën 1 metër (3 këmbë) distancë midis vetes dhe të tjerëve. Pse Kur dikush kollitet, teshtin ose flet, ata spërkasin me pika të vogla të lëngshme nga hunda ose goja, të cilat mund të përmbajnë virus. Nëse jeni shumë afër, mund të merrni frymë me pika, përfshirë virusin COVID-19 nëse personi ka sëmundjen.
Oid Shmangni shkuarjen në vende të mbushura me njerëz. Pse Aty ku njerëzit bashkohen në turma, ka më shumë të ngjarë të vini në kontakt të ngushtë me dikë që ka COVID-19 dhe është më e vështirë të mbash distancë fizike prej 1 metër (3 këmbë).
● Shmangni prekjen e syve, hundës dhe gojës. Pse Duart prekin shumë sipërfaqe dhe mund të marrin viruse. Pasi të kontaminohen, duart mund ta transferojnë virusin në sytë tuaj, hundë ose gojë. Nga atje, virusi mund të hyjë në trupin tuaj dhe t'ju infektojë.
● Sigurohuni që ju dhe njerëzit përreth jush ndiqni higjenën e mirë të frymëmarrjes. Kjo do të thotë të mbuloni gojën dhe hundën me bërrylin ose indin tuaj të përkulur kur kolliteni ose teshtini. Hidhni menjëherë indin e përdorur dhe lani duart. Pse Pikat përhapin virusin. Duke ndjekur higjenën e mirë të frymëmarrjes, ju mbroni njerëzit përreth jush nga viruse të tilla si ftohja, gripi dhe COVID-19.
● Qëndroni në shtëpi dhe izolohuni edhe me simptoma të vogla si kollë, dhimbje koke, ethe e lehtë, derisa të shëroheni. Bëni dikë t'ju sjellë furnizime. Nëse keni nevojë të largoheni nga shtëpia juaj, mbani një maskë për të shmangur infektimin e të tjerëve. Pse Shmangia e kontaktit me të tjerët do t'i mbrojë ata nga COVID-19 dhe viruse të tjera të mundshme.
● Nëse keni ethe, kollë dhe vështirësi në frymëmarrje, kërkoni kujdes mjekësor, por telefononi paraprakisht në telefon nëse është e mundur dhe ndiqni udhëzimet e autoritetit tuaj shëndetësor lokal. Pse Autoritetet kombëtare dhe lokale do të kenë informacionin më të azhurnuar mbi situatën në zonën tuaj. Telefonimi paraprakisht do të lejojë ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor që t'ju drejtojë shpejt në institucionin e duhur shëndetësor. Kjo gjithashtu do t'ju mbrojë dhe do të ndihmojë në parandalimin e përhapjes së viruseve dhe infeksioneve të tjera.
● Mbajeni të azhurnuar informacionin më të fundit nga burime të besueshme, të tilla si OBSH ose autoritetet tuaja lokale dhe kombëtare të shëndetit. Pse Autoritetet lokale dhe kombëtare janë në vendin më të mirë për të këshilluar se çfarë duhet të bëjnë njerëzit në zonën tuaj për të mbrojtur veten.