Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme>Industry News

Cilat janë ilaçet gjenerike?

Koha: 2020-06-15 Goditjet: 56

Një ilaç gjenerik është një ilaç i krijuar për të qenë i njëjtë me një ilaç tashmë të tregtuar me markë në formën e dozës, sigurinë, forcën, rrugën e administrimit, cilësinë, karakteristikat e performancës dhe përdorimin e synuar. Këto ngjashmëri ndihmojnë për të demonstruar bioequivalence, që do të thotë se një ilaç gjenerik funksionon në të njëjtën mënyrë dhe siguron të njëjtin përfitim klinik si versioni i tij i emrit të markës. Me fjalë të tjera, ju mund të merrni një ilaç gjenerik si një zëvendësues të barabartë për homologun e tij të markës.