Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme>Industry News

Cili është ndryshimi midis barnave me recetë dhe barnave OTC?

Koha: 2020-05-20 Goditjet: 123

Një ilaç është një substancë e destinuar për përdorim në diagnostikimin, kurimin, zbutjen, trajtimin ose parandalimin e sëmundjes. Këtu janë ndryshimet kryesore midis barnave OTC dhe barnave me recetë.

Barnat me recetë janë: Shishja e barnave me recetë që mban dorën

I përshkruar nga një mjek
Blerë në një farmaci
Parashkruar dhe synuar të përdoret nga një person
Rregulluar nga FDA përmes procesit të Aplikimit të Barnave të Re (NDA). Ky është hapi zyrtar që një sponsor i drogës ndërmerr për të kërkuar që FDA të konsiderojë miratimin e një ilaçi të ri për marketing në Shtetet e Bashkuara. Një NDA përfshin të gjitha të dhënat për kafshët dhe njerëzit dhe analizat e të dhënave, si dhe informacionin se si ilaçi sillet në trup dhe si prodhohet. Për më shumë informacion mbi procesin e NDA, ju lutemi shikoni "Procesi i Rishikimit të Barnave i FDA: Sigurimi i Barnave janë të Sigurta dhe Efektive".
Droga OTC janë: Fotografi e disa shisheve të ilaçeve

Droga që NUK kërkojnë recetë të mjekut
Blerur në raft në dyqane
Rregulluar nga FDA përmes monografive të ilaçeve OTC. Monografitë OTC të ilaçeve janë një lloj "libri recetash" që mbulon përbërës, doza, formulime dhe etiketime të pranueshme. Monografitë do të azhurnohen vazhdimisht duke shtuar përbërës shtesë dhe etiketime sipas nevojës. Produktet që përputhen me një monografi mund të tregtohen pa leje të mëtejshme të FDA, ndërsa ato që nuk bëjnë, duhet t'i nënshtrohen rishikimit dhe aprovimit të veçantë përmes "Sistemit të Ri të Miratimit të Barnave".